Jumatate din firme au dat oameni afara anul acesta

Data publicarii: 26-10-2009 | HR/Cariere

Aproape jumatate dintre firmele private si institutiile publice din Romania au redus numarul angajatilor in acest an, iar bugetul de resurse umane a fost micsorat de 43% dintre organizatii, departamentele de vanzari si finante avand in prezent o importanta mai mare, potrivit HR-Club, citat de Mediafax.

HR Club si Daedalus Millward Brown au realizat, in perioada 31 august-18 septembrie, un studiu la care au participat 225 de directori generali, precum si directori si middle management din cadrul departamentelor de resurse umane din companii romanesti mari, multinationale, institutii publice, IMM-uri si organizatii nonguvernamentale. Domeniile de activitate au fost media, auto, finante, retail, industria de bunuri de larg consum, constructii, farma, IT si telecomunicatii. Organizatiile mici au sub 50 de angajati, cele medii intre 50 si 250 de angajati, iar cele mari peste 250 angajati.

"Mai mult de jumatate dintre companiile medii si cele mari au redus numarul angajatilor si aproape una din doua a micsorat bugetul de resurse umane, comparativ cu 2008. Companiile mici au tendinta sa mentina numarul angajatilor si bugetul pentru resurse umane la acelasi nivel cu cel de anul trecut", se arata in studiu.

Astfel, 48% dintre respondenti au spus ca numarul de angajati a scazut fata de 2008, 29,3% ca s-a pastrat la acelasi nivel, iar 22,7% au recrutat.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: