Emporiki Bank lanseaza un credit de nevoi personale cu perioada de gratie de pana la 12 luni

Data publicarii: Astazi, 26-10-2009 | Finante-Banci

Emporiki Bank Romania, filiala locala a Emporiki Bank Grecia, membra a Grupului francez Credit Agricole, lanseaza noi produse de creditare pentru persoanele fizice. Principala caracteristica a noilor produse este posibilitatea clientului de a opta pentru perioada de gratie de maxim 12 luni, in care acesta nu plateste principalul.

Astfel, noul credit de nevoi personale fara ipoteca acopera pierderea involuntara a locului de munca, decesul si incapacitatea temporara de munca, prin asigurarea pe care o are atasata produsului. Valoarea imprumutului acordat poate ajunge pana la 50.000 EUR (echivalent RON sau USD), valoare maxima pentru un astfel de produs in piata. Creditul se acorda pe o perioada de pana la 120 luni, iar in calitate de codebitor se accepta sotul sau sotia, parintii, copiii sau partenerii. De asemenea, se poate acorda o perioada de gratie de maxim 6 luni, in care clientul nu plateste principalul.

Creditul de nevoi personale cu ipoteca are o perioada maxima de creditare de 40 ani si valoarea maxima a imprumutului de 500.000 EUR (echivalent RON sau USD). Emporiki Bank finanteaza pana la 80% din valoarea evaluata a proprietatii si nu percepe comision lunar de administrare si comision de analiza a dosarului. Perioada de gratie este de pana la 12 luni, timp in care clientul nu plateste principalul.

Un alt produs relansat de catre Emporiki Bank este creditul ipotecar, cu o perioada de creditare de pana la 40 de ani si o valoare a imprumutului de pana la 1 milion EUR (echivalent RON sau USD). Clientul poate opta pentru o perioada de gratie de maxim 12 luni la principal, nu plateste comision lunar de administrare si comision de analiza, iar banca finanteaza pana la 80% din minimul dintre valoarea evaluata si valoarea de cumparare a imobilului.

"Imbunatatirea produselor de creditare existente demonstreaza intentia noastra de a sprijini situatia economica actuala si de a ne ajuta clientii, fiind cat mai flexibili atat prin conditiile de acordare, cat si prin riscurile pe care le acoperim prin asigurarile oferite. Un vechi proverb latin spune ca "adevaratul prieten la nevoie se cunoaste". Prin aceste produse dorim sa dovedim inca o data ca suntem prezenti in Romania pe termen lung si sa demonstram suportul nostru de a fi alaturi de clientii nostri in aceasta perioada dificila. ", declara Gerasimos Tsiaparas, General Manager al Emporiki Bank Romania.

Pentru oricare dintre produsele de creditare de mai sus gradul de indatorare poate ajunge pana la 69% si se pot lua in calcul diverse venituri: salarii si alte venituri asimilate acestuia, pensie, drepturi de autor, venituri din profesii liberale, chirii, dividende, venituri obtinute de navigatori etc.

Redactia BankNews.ro