Perspectivele implementarii SEPA in Romania

Data publicarii: 28-10-2009 | Finante-Banci

SEPA, parte integranta a procesului de realizare a unei piete unice in Europa, este un pas important catre realizarea unei integrari europene mai puternice. Implementarea SEPA va conduce la consolidarea industriei de plati, reducerea timpilor de decontare si a costului transferului de fonduri, va duce la cresterea competivitatii la nivel european, va stimula concurenta si inovatia, oferind posibilitatea exploatarii la maxim a pietei unice.

Care este stadiul implementarii SEPA la nivel european si in Romania? Care sunt progresele realizate? Dar perspectivele? Care sunt provocarile si oportunitatile oferite de SEPA? Cum va arata viitorul infrastructurii nationale de plati in noul context? Cum poate sprijini sectorul public implementarea SEPA?  Care este rolul autoritatilor europene si al celor nationale? Dar al organismelor de reglementare? Care sunt implicatiile SEPA asupra  clientilor sistemului bancar?  Cum poate fi imbunatatita comunicarea intre sistemul bancar si beneficiarii instrumentelor SEPA?

Acestea sunt cateva din intrebarile la care Finmedia si-a propus sa gaseasca un raspuns, prin organizarea conferintei "Perspectivele implementarii SEPA in Romania - progrese, provocari, oportunitati", organizata cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor, eveniment ce va avea loc in data de 18 noiembrie, la Hotel Royal Bucuresti.

Prin intermediul acestei conferinte, compania Finmedia isi doreste sa prezinte progresele realizate si perspectivele implementarii SEPA in Romania, evenimentul constituie un prilej de analiza si dezbatere, reunind intr-un mediu dinamic reprezentanti de marca din: Banca Nationala a Romaniei, Trezoreria Ministerului Economiei si Finantelor, Asociatia Romana a Bancilor, TransFonD, institutii de credit, procesatori de carduri, agentii de plati, furnizori de servicii IT si de consultanta in domeniul platilor, administratii patronale, administratii publice, IMM-uri.

Finmedia si BankNews.ro va invita sa participati la eveniment!

Redactia BankNews.ro