Grupul Raiffeisen va acorda Primariei Bistrita un imprumut in valoare de 35 de milioane RON

Data publicarii: 17-08-2006
Primaria Bistrita a semnat un acord cu Grupul Raiffeisen (Raiffeisen Bank si Raiffeisen Capital & Investment) pentru un imprumut in valoare de 35 milioane RON, disponibil prin trageri succesive pana cel mai tarziu in iunie 2009, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Facilitatea de credit va fi inchisa printr-o emisiune de obligatiuni municipale in valoare echivalenta (35 milioane RON). Primaria Bistrita va utiliza acest imprumut pentru finantarea lucrarilor de modernizare si consolidare a strazilor din Municipiul Bistrita, achizitia de terenuri si constructia de locuinte sociale.

“Fondurile obtinute în urma contractului pe care il semnam astazi vor fi folosite pentru investitii care vor avea un rol deosebit in atragerea unor surse de venit importante la bugetul municipalitatii. Fapul ca am apelat la aceasta structura mixta de finantare cumuleaza atat avantajele oferite de o linie de credit cat si ale unei emisiuni de obligatiuni. In cazul in care valoarea proiectelor pe care dorim sa le finantam prin aceast imprumut depaseste suma atrasa adica 35 de milioane RON, vom aloca in completare resurse de la bugetul local” a spus primarul Municipiului Bistrita, Vasile Moldovan.

Emisiunea de obligatiuni municipale (o singura transa) cu valoarea de 35 milioane RON va avea urmatoarele caracteristici:

•va fi emis un numar de 350.000 obligatiuni (pana in septembrie 2009);
•valoarea nominala a unei obligatiuni este de 100 RON;
•maturitatea 20 de ani;
•plata dobanzii va fi trimestriala;

„Raiffeisen Bank si Raiffeisen Capital&Investment se implica din ce in ce mai mult in finantarea proiectelor de infrastructura si a celor imobiliare, oferind structuri de finantare integrate si inovative convinsi fiind ca numai asa Romania va progresa. Imbinand produsele bancare cu instrumentele de pe piata de capital, proiectele administratiilor locale pot deveni nu numai posibile ci si realizabile. Suntem in momentul in care institutiile financiare, cum este grupul Raiffeisen, pot oferi structuri de finanatare din ce in ce mai sofisticate si adaptate tuturor nevoilor de finanatare. Autoritatile locale trebuie sa conceapa proiecte fezabile si de calitate, iar finantarea fara nici o indoiala o vor gasi”, a spus Laurentiu Ciocirlan, Director Oferte Primare Raiffeisen Capital&Investement.

Raiffeisen Bank este o banca universala, care ofera o gama completa de produse si servicii de calitate pentru peste doua milioane de persoane fizice, 130.000 de IMM-uri si 4700 de companii mari. Raiffeisen Bank are o retea de 236 unitati si peste 4.500 de angajati.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: