Scolile de soferi raman fara clienti

Data publicarii: 03-11-2009 | Auto

Criza i-a facut pe clientii scolilor de soferi sa se gandeasca de doua ori inainte de a se inscrie la cursuri, chiar daca instructorii au afisat preturi mai mici comparativ cu anii trecuti. Astfel, numarul cursantilor a scazut cu aproape 65% anul acesta, fata de 2008.

De asemenea, numarul inmatricularilor de masini noi s-a comprimat cu 70% in intervalul ianuarie-septembrie 2009, fata de perioada similara din 2008. Daca anul trecut peste 26.000 de masini noi au fost inscrise in circulatie, in primele noua luni ale acestui an numarul acestora s-a redus la 6.780 de unitati.

Pentru categoria B, tarifele practicate de scolile de soferi variaza in jurul a 650-700 de lei. Primvicepresedintele Federatiei National Patronale a Formatorilor din Transportul Rutier din Romania (FNPFTRR), Constantin Cojocaru, a explicat pentru evz.ro ca acestea sunt preturi de dumping, adica nu acopera costurile pe care le suporta administratorii scolilor.

"Ofertele nu au in spate o sustinere didactica. Numai cheltuielile cu combustibilul se ridica la peste 250 de lei. Pretul corect este de minimum 1.200 de lei", spune Constantin Cojocaru. In plus, salariile platite instructorilor sunt direct proportionale cu incasarile, mai spune acesta.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: