CSSPP a aprobat doua norme privind onorariile de audit platite de fondurile de pensii private

Data publicarii: 05-11-2009 | Actualitate

Arbitrul pensiilor private a aprobat, joi, doua norme care clarifica unele aspecte privind onorariile de audit platite de fondurile de pensii private obligatorii (pilon II) si de fondurile de pensii facultative (pilon III), a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Potrivit noilor reglementari, sunt interzise modificarile clauzelor contractului de audit cu privire la pret, in cursul  unui an calendaristic, evitandu-se astfel variatiile costurilor care ulterior s-ar fi reflectat in valoarea unitara a activului net al fondului de pensii, se arata in comunicat.

CSSPP precizeaza ca aceste modificari au in vedere o crestere a eficientei activitatii operationale la nivelul administratorilor de fonduri de pensii.

Pentru pilonul II sunt precizate minimum de informatii pe care trebuie sa le contina raportul de audit intocmit de auditor pentru situatiile financiare ale unui fond de pensii, respectiv ale administratorului acestuia, se mai arata in comunicat.

Totodata, actul normativ reglementeaza infiintarea unui comitet de audit la nivelul fiecarei societati de pensii, componenta si atributiile acestuia.

NewsIn