Corpul de Control al Guvernului va ancheta scandalul de la ARIS

Data publicarii: 17-08-2006
Corpul de Control al Guvernului va verifica informatiile potrivit carora vicepresedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Gabriela Vasile, a primit foloase necuvenite, in urma solicitarii facute, joi, de premierul Calin Popescu Tariceanu, informeaza guvernul. "Daca aceste acuzatii se confirma, primul-ministru va dispune eliberarea din functie a celor vinovati", se arata in comunicatul guvernului, remis, joi, Agentiei NewsIn.

Presedintele ARIS, Ana Maria Cristina, a declarat, miercuri, ca vicepresedintele institutiei, Gabriela Vasile, a recunoscut in scris ca a primit diverse "atentii" de la un investitor strain in cursul unei intrevederi cu acesta.

Presedintele ARIS a declarat ca, din punctul sau de vedere, acest gest este jenant si incompatibil cu functia detinuta de Gabriela Vasile si a anuntat ca a trimis o sesizare catre Cancelaria Primului Ministru.

Gabriela Vasile a fost numita in functia de vicepresedinte ARIS in luna iunie, inainte ocupand functia de vicepresedinte a Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC).

Sursa: NewsIn