Topul destinatiilor turistice unice in lume

Data publicarii: 09-11-2009 | Turism

Insulele exotice, peisajele montane, plajele frumos amenajate cu toate serviciile incluse fac parte din pachetele tuturor agentiilor turistice. Pentru a iesi in evidenta si a castiga avantaj in fata concurentei, operatorii turistici incearca sa-si atraga noi clienti cu locuri cat mai deosebite, care ofera peisaje, experiente sau momente unice.

Pentru a da o mana de ajutor amatorilor de peisaje rare, revista Forbes a chestionat cateva agentii majore de turism cerandu-le sa faca o lista cu locurile in care vizitatorii pot vedea lucruri nemaintalnite in nicio alta parte a Pamantului. Cateva dintre destinatiile nominalizate de turoperatori sunt urmatoarele:

Copacii "Sangele Dragonului" din Socotra. Pe mica insula din Oceanul Indian se gasesc peste 700 de plante rare printre care si acesti copaci

Manastirea Takstang din Buthan, construita pe marginea unei prapastii, este accesibila doar turistilor cu o buna conditie fizica, dispusi sa urce cativa kilometri pe jos.

Cladirile Dogon din Mali. Dogon este un grup etnic din vestul Africii devenit atractie turistica datorita caselor cu arhitectura neobisnuita.

Ghetarii din Antarctica. Cea mai rece zona de pe Glob a devenit in ultimii ani din ce in ce mai populara in ofertele agentiilor de turism.

Festivalul Naadam din Mongolia. Principala atractie este concursul de arte martiale practicate de peste 2.000 ani in Mongolia.

Campul de sare din Argentina. O uriasa intindere de sare inconjurata de lanturi muntoase si marcata de o veche traditie Inca.

Cernobal. Desi pare greu de crezut, unele agentii de turism ofera tururi in zona fostei centrale atomice de la Cernobal. Vizitatorii pot vedea ramasitele centralei si dezastrul ecologic produs.

Galerie Destinatii Turistice:
  • Destinatii Turistice 1

    Destinatii Turistice - click pe poza

  • Destinatii Turistice 2

    Destinatii Turistice - click pe poza

  • Destinatii Turistice 3

    Destinatii Turistice - click pe poza

  • Destinatii Turistice 4

    Destinatii Turistice - click pe poza

  • Destinatii Turistice 5

    Destinatii Turistice - click pe poza

  • Destinatii Turistice 6

    Destinatii Turistice - click pe poza

  • Destinatii Turistice 7

    Destinatii Turistice - click pe poza

Redactia BankNews.ro