Top 10 cele mai scumpe case din lume in 2009

Data publicarii: 19-11-2009 | Imobiliare

Pretul proprietatilor imobiliare s-a scufundat semnificativ pentru al doilea an consecutiv, pe unele piete valoarea caselor ajungand sa se injumatateasca in comparatie cu anii premergatori crizei. Nu au scapat nici proprietarii de imobile scumpe, a caror valoare este exprimata in zeci de milioane de dolari. Daca anul trecut Greenwich, proprietate aflata in statul american Connecticut, era listata cu un pret de 125 milioane dolari, fiind pe locul doi in topul Forbes al celor mai scumpe case din lume, anul acesta mai valoareaza doar 60 milioane dolari.

Noile realitati, deloc favorabile proprietarilor, vin in avantajul posesorilor de lichiditati, care pot cumpara in aceasta perioada o casa somptuoasa cu un pret rezonabil. In cercetarea intrerpinsa de Forbes in 2009, cea mai scumpa casa din lume costa 150 milioane de dolari si se afla in metropola californiana Los Angeles.

Topul complet al revistei americane arata astfel:

  1. The Manor, Los Angeles, California. Imobilul costa 150 de milioane de dolari si a fost construit de Candy si Aaron Spelling.
  2. Fleur De Lys, Los Angeles, California. Are o valoare de 125 milioane dolari. Realizata dupa modelul palatului de la Versailles, constructia acestei case a durat cinci ani. Dispune de 45.000 de metri patrati, sala de cinema cu 50 de locuri si o biblioteca uriasa. Atasat casei este un garaj cu zeci de masini de colectie.
  3. Updown Cour, Windlesham, Surrey. Are nu mai putin de 103 camere si este mai mare dect palatele Buckingham Si Hampton Court la un loc. Costa 117 milioane dolari.
  4. Villa Leopolda, Coasta de Azur, Franta. Proprietatea costa 102 milioane de dolari
  5. Albemarle House, Charlottesville, Vancouver, cu un pret de 100 milioane dolari
  6. Tranquility, Lake Tahoe, Nevada. Costa 100 milioane dolari, bani in care intra o piscina interioara si o sala de cinema cu 19 locuri.
  7. Villa La Palladiana, Cap d'Ail, Franta. Casa, care are noua apartamente, piscina interioara, piscina exterioara, sauna, sala de fitness si numeroase terase si balcoane. Costa 76 de milioane de dolari.
  8. New York, New York. Construita in 1922, in stil renascentist, costa 75 milioane dolari
  9. Hummingbird Ranch, Simi Valley, California, costa 75 milioane dolari, pret in care intra o suprafata insemnata de teren.
  10. Cielo de Bonaire, Mallorca, Spania, Are opt dormitoare, opt bai, o casa de oaspeti, lift, teren de tenis. Pretul este de 74 milioane dolari

Redactia BankNews.ro