Actionarii ING aproba separarea operatiunilor bancare de cele de asigurari

Data publicarii: 26-11-2009 | International

Actionarii ING, cel mai mare grup de asigurari din Europa dupa active, au fost convocati miercuri pentru a se pronunta in privinta separarii operatiunilor bancare de cele de asigurari si a unei emisiuni de drepturi preferentiale in valoare de 7,5 miliarde de euro, scrie Reuters.

ING a luat aceasta decizie in urma unui acord cu Uniunea Europeana, care a aprobat in schimb un ajutor de zece miliarde de euro acordat grupului de statul olandez la sfarsitul anului trecut. Banii obtinuti din emisiunea de titluri vor fi folositi pentru plata acestei datorii.

Conform legilor olandeze, toate companiile sunt obligate sa-si consulte actionarii in legatura cu deciziile majore propuse de manageri. Ei au trebuit sa voteze atat pentru separarea operatiunilor, cat si pentru lansarea drepturilor preferentiale, a caror valoare depaseste 10% din capitalul actual al bancii.

"ING va deveni o institutie mult mai transparenta pentru restul lumii, fapt care se va resimti in evolutia ulterioara a pretului actiunilor", conform agentiei de management al riscului RiskMetrics.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: