Firmele cu datorii la stat nu vor putea sa cumpere masini si tractoare prin programul Rabla

Data publicarii: 01-12-2009 | Economie

Firmele cu datorii la stat sau care au primit sanctiuni de natura financiara nu vor putea cumpara masini sau tractoare prin "Rabla" , potrivit ghidurilor de finantare a programelor de stimulare a parcurilor auto si de tractoare. Astfel, sunt eligibile firmele doar care respecta obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor catre bugetul de stat, bugetele locale si Fondul pentru Mediu, noteaza Mediafax.

Nu pot participa insa la programele respective persoanele juridice care au inregistrat fapte sanctionate de legislatia financiara, vamala sau acte de indisciplina financiara, conform ghidurilor de finantare. Documentele elaborate de Ministerul Mediului mai prevad ca firmele care vor sa acceseze programele "nu sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului, nu se afla in procedura de insolventa sau lichidare ori reorganizare judiciara sau in stare de faliment.

Totodata, un solicitant persoana fizica nu trebuie sa fie subiectul unei proceduri de recuperare a unor ajutoare de stat declarate ilegale si incompatibile si nici sa fi primit ajutoare de minimis, pe o perioada de trei ani consecutivi, de peste 200.000 de euro.

Integral in Gardianul