Conducerea Bursei de la Bucuresti a admis la tranzactionare 4 noi serii de obligatiuni municipale

Data publicarii: 01-12-2009 | Bursa

Consiliul Bursei a admis la tranzactionare patru noi serii de obligatiuni municipale, emise de primariile Bacau si Bistrita, de orasul Siret si de comuna Aninoasa, ceea ce ridica numarul emisiunilor municipale de la BVB la 31, potrivit unui comunicat transmis de Bursa.

In prezent, pe Bursa de la Bucuresti sunt listate 27 de serii de emisiuni municipale.

Totodata, in cadrul unei sedinte desfasurate saptamana trecuta, conducerea Bursei a aprobat un cadru general pentru reglementarea tranzactiilor cu produse structurate. Aceste tipuri de instrumente financiare pot avea la baza mai multe tipuri de active: indici bursieri sau valutari, materii prime ca petrolul, aurul, precum si alte combinatii de active si instrumente financiare.

Produsele structurate sunt emise de obicei de institutii financiare de felul bancilor de investitii, in baza unui prospect de emisiune.

Potrivit Bursei, produsele structurate aduc mai multe avantaje investitorilor, cel mai important fiind lichiditatea, care este garantata chiar de emitentul acestor tipuri de instrumente financiare, care actioneaza ca market-maker (formator de piata - n.r.). De asemenea, investitorul are posibilitatea sa obtina o anumita expunere pe un activ suport cu o suma mult mai mica de bani.

De asemenea, Bursa a adoptat unele amendamente ale reglementarilor referitoare la regulile de vanzare speciala la ordin, cuprinse in codul BVB, pentru eficientizarea si extinderea acestei proceduri, prin reducerea duratei de la 3 zile la o zi si includerea in exceptiile de la criteriile cantitative a executarii contractelor de garantie reala mobiliara sau financiara care au ca obiect valori mobiliare admise la tranzactionare la BVB.

Totodata, conducerea Bursei a desemnat-o Anca Dumitru ca membru al Consiliului Director al Institutului de Guvernanta Corporativa.

NewsIn