Aegon a rambursat 1,15 miliarde euro din ajutorul acordat de statul olandez

Data publicarii: 01-12-2009 | International

Asiguratorul olandez Aegon NV a anuntat ca a rambursat 1,15 miliarde euro, reprezentand o treime din ajutorul acordat anul trecut de statul olandez, in valoare totala de 3 miliarde euro.

Suma rambursata include, de asemenea, dobanda acumulata incepand cu 22 mai, in valoare de 44 de milioane de euro, se mentioneaza in comunicat.

"Rambursarea sumei de 1 miliard de euro guvernului olandez reprezinta un prim pas important spre rambursarea integrala a capitalului acordat de statul olandez", a precizat Aegon.

Aegon a platit o prima de 108 milioane euro, calculat in functie de pretul mediu ponderat al actiunilor la bursa in ultimele cinci sedinte de tranzactionare. Rambursarea a fost anuntata pe 29 octombrie.

Aegon, unul din primii asiguratori din Europa, a primit anul trecut 3 miliarde euro sprijin din partea statului olandez.

Pe piata romaneasca, Aegon activeaza prin doua divizii: Aegon Asigurari de Viata si Aegon Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat (fostul BT Aegon), ultima pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II).

NewsIn