Directorul executiv al GM a demisionat, dupa o evaluare negativa a activitatii in fruntea companiei

Data publicarii: Astazi, 02-12-2009 | International

Presedintele consiliului de administratie al grupului General Motors, Ed Whitacre, a anuntat marti demisia directorului general al grupului, Fritz Henderson, pe care il va inlocui pana la numirea unui nou director executiv, relateaza AFP.

Whitacre, care a fost numit in fruntea consiliului GM de administratorii desemnati de administratia Obama pentru restructurarea grupului, a anuntat intr-o conferinta de presa ca il va inlocui pe Henderson pana la numirea unui director general permanent. Cautarile pentru un nou director au inceput imediat.

Retragerea lui Henderson, din motive ce nu au fost precizate, a fost hotarata in cadrul unei sedite de marti a consiliului.

Toti membrii consliului administrativ au "fost de acord ca este nevoie de o schimbare", a declarat Whitacre.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Henderson a demisionat dupa ce directorii GM au ajuns la concluzia ca nu a facut suficient pentru a redresa finantele grupului.

Consiliul de administratie a facut o evaluare a activitatii lui Henderson de la iesirea GM din faliment, a declarat sursa, care a cerut sa nu fie numita, pentru ca discutiile au avut caracter privat. Chiar daca fostul director general a facut progrese, acestea nu au fost suficiente.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: