Astra Asigurari mizeaza pe o triplare a profitului in acest an si afaceri in crestere cu 8%

Data publicarii: Astazi, 02-12-2009 | Afaceri

Astra Asigurari estimeaza un profit net de peste 9 milioane lei in acest an, de trei ori mai mare decat anul trecut, si afaceri in crestere cu 8%, la aproximativ 800 milioane lei, a declarat presedintele directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea.

In 2008, Astra Asigurari inregistrase prime brute subscrise de circa 740 milioane lei si un profit net de 3 milioane lei.

"In perioada decembrie-februarie se reinnoiesc circa 30% dintre politele de asigurare RCA, iar la sfarsitul acestei perioade estimam peste 500.000 de polite incheiate", a mentionat Mustatea.

El a adaugat ca la finalul primelor 10 luni ale acestui an compania avea peste 700.000 de polite RCA incheiate. Mustatea a adaugat ca dauna medie pe segmentul RCA la nivelul pietei este de 4.000 lei, intr-o evolutie crescatoare in ultimii ani. "In acest an, dauna medie a crescut mai ales pe fondul devalorizarii monedei nationale", a adaugat el.

Mustatea a mai spus ca Astra Asigurari are in portofoliu peste un milion de polite de asigurare de locuinte facultative pe care estimeaza ca le va reinnoi.

In primele noua luni ale acestui an, Astra Asigurari a inregistrat  un profit net de 4,18 milioane lei, in crestere cu 218% fata de cel din aceeasi perioada din 2008, in timp ce primele brute suscrise au sporit cu 22% fata de acelasi interval din 2008.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: