Franta nu isi cere scuze pentru ca are comisarul insarcinat cu pietele financiare, spune un ministru

Data publicarii: 03-12-2009 | International

Franta nu isi va cere scuze pentru ca are un comisar european insarcinat cu pietele financiare, a declarat miercuri ministrul francez pentru buget, Eric Woerth, aparand nominalizarea lui Michel Barnier in aceasta functie, care a ingrijorat Marea Britanie, relateaza AFP.

"Nu ne vom cere scuze ca avem un comisar european pentru piete financiare, adica in centrul problemelor economice si mondiale, si ca acesta este francez", a spus ministrul la postul de televiziune Public Senat.

"Cati englezi au fost inainte (...) a caror politica nu convenea deloc Frantei? Franta nu a spus niciodata nimic", a adaugat el.

"Nu este comisar francez, va apara Europa (...), va lucra pentru Europa", a dat el asigurari.

Nominalizarea unui francez in functia de comisar european pentru piata interna si servcii financiare ingrijoreaza Londra, care se teme de o reglementare europeana prea stricta si de retragerea unor actori din City, centrul financiar britanic.

Miercuri, asociatia bancherilor britanici a pornit la atac, apreciind ca declaratii presedintelui Nicolas Sarkozy de dupa nominalizarea lui Barnier submineaza increderea in noile institutii europene. Sambata, Sarkozy a salutat "triumful ideilor franceze privind reglementarea".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: