Absolventii de facultate, sfatuiti sa-si investeasca banii mai degraba intr-o calatorie decat intr-un master

Data publicarii: 08-12-2009 | HR/Cariere

Absolvirea unui master nu inseamna in mod necesar asigurarea unui post mai bun cu un salariu superior, conform specialistilor britanici in recrutare de personal reuniti in cadrul unei conferinte dedicate sanselor de integrare pe piata muncii a absolventilor de studii superioare.

Expertii au analizat problemele cu care se confrunta in momentul de fata candidatii cu diplome de licenta, evidentiind ca atat ei, cat si recruterii au serioase dificultati in stabilirea calitatilor pe care trebuie sa le aiba pentru ocuparea unei pozitii.

Specialistii au observat ca sunt pe piata din ce in ce mai multi candidati cu studii superioare, in conditiile in care sunt tot mai putine job-uri oferite acestora. In consecinta, pentru a se diferentia de alti candidati, multi absolventi sunt tentati sa urmeze cursurile unui master.

"Daca ar trebui sa consiliez un absolvent, i-as spune sa-si investeasca banii mai degraba intr-o calatorie prin lume decat intr-o diploma de master. Un master ii va aduce o multime de datorii si, personal, nu as recruta in mod automat pe cineva doar pentru ca a absolvit un master", spune Martin Thomas, managerul de HR al grupului britanic BT.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: