Obama cere bancherilor sa deblocheze creditarea, mai ales pentru firmele mici

Data publicarii: 15-12-2009 | International

Presedintele american Barack Obama s-a intalnit luni cu sefii marilor institutii financiare, carora le-a cerut sa usureze accesul la credite pentru firme, mai ales cele mici, pentru a relansa activitatea economica si a stimula crearea de locuri de munca, potrivit Bloomberg.

Potrivit Casei Albe, obiectivul intalnirii a fost acela de a discuta despre revenirea economiei, creditele pentru firmele mici, imbunatatirea conditiilor de acordare a imprumuturilor si proiectele administratiei Obama in legatura cu reforma financiara.

Intr-un interviu televizat difuzat duminica, Obama a criticat bancherii, acuzandu-i pe unii dintre ei ca primesc prime exorbitante, desi companiile lor au fost salvate cu banii contribuabililor.

"Nu am candidat (la presedintie) ca sa ajut o gramada de bancheri de pe Wall Street", a afirmat Obama.

De asemenea, principalul consilier economic al lui Obama, Christina Romer, a declarat in aceeasi zi ca "platim in continuare pretul pentru ceea ce s-a intamplat pe Wall Street", referindu-se la practicile bancilor ce au stat partial la baza crizei financiare.

Rata somajului din SUA se mentine la un  nivel foarte ridicat, de peste 10%, in ciuda unui usor declin inregistrat in noiembrie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: