Copiii britanici invata de la 7 ani cum sa scrie un CV si cum sa se pregateasca pentru un interviu

Data publicarii: 15-12-2009 | HR/Cariere

Elevii din scolile primare si generale din Marea Britanie sunt familiarizati cu termenii specifici pietei muncii prin intermediul unui program pilot lansat de Hays, una dintre cele mai mari firme de recrutare de personal la nivel mondial.

Compania deja a oferit sfaturi si informatii despre alegerea carierei pentru aproape 10.000 de elevi cu varste intre 7 si 14 ani prin intermediul programului Hays Ignition desfasurat in 120 de scoli britanice.

Copiii sunt invatati ce inseamna si ce implica un serviciu, cum sa aleaga o cariera, cum sa scrie un CV, cum sa se pregateasca pentru interviu sau cum sa-si gestioneze veniturile.

Initiativa Hays vine la putin timp dupa ce guvernul britanic a anuntat un program a carui tinta era ajutarea copiilor din toate categoriile socio-economice in vederea constientizarii obiectivelor.

"Efectele acestor lectii asupra copiilor sunt impresionante. Elevii invata de la noi cum sa valorifice oportunitati, ce reguli exista si cum sa-si potenteze calitatile. Aceste lucruri le dau incredere de sine si o serie de optiuni pe care, in alt context, nu le-ar fi avut", spune Jenny Ward, manager al Hays Ignition.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: