Creditorii Flamingo sunt convocati in 25 februarie, potrivit deciziei de intrare in insolventa

Data publicarii: 16-12-2009 | Actualitate

Actiunile Flamingo International (FLA) ar puta reveni la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti la sfarsitul lunii februarie, dupa ce Instanta a stabilit ca prima adunare generala a creditorilor sa se desfasoare in 25 februarie, sedinta in care ar putea fi aprobat planul de restructurare.

Potrivit certificatelor emise de Tribunalul Bucuresti care atesta intrarea in insolventa a Flamingo International, prima sedinta a adunarii generale a creditorilor se va desfasura in 25 februarie, in timp ce in cazul Flanco este programata in 5 aprilie, iar creditori Flamingo Computers se vor intalni in 22 martie.

"Legea spune ca din acest moment se suspenda tranzactionarea pana se aproba planul de reorganizare si abia atunci vom putea relua tranzactiile cu actiuni Flamingo", a explicat Anca Dumitru, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a admis luni cererea de intrare in insolventa a Flamingo International, dupa ce vineri subsidiara Flanco primise acordul pentru deschiderea aceleiasi proceduri, putand astfel incepe reorganizarea judiciara sub protectia impotriva creditorilor.

Astfel, potrivit deciziei Instantei, bancile la care Flamingo are bani in conturi nu pot dispune de acestia fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar. Totodata, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca termenul limita pentru inregistrarea cererilor de admitere a creantelor asupra averi companiei sa fie in 8 februarie, urmad ca verificarea acestor creante sa se faca pana in 22 februarie.

In cazul Flamingo International, administratorul judiciar este societarea RVA Insolvency Specialists, in timp ce pentru Flanco reorganizarea se va face sub administrarea Casei de Insolventa Transilvania. La Flamingo Computers, Instanta a desemnat ca administrator firma Rovigo SPRL.

Saptamana trecuta, ING Bank a inceput executarea silita a stocurilor detinute de Flamingo, deoarece compania nu a respectat termenii unei intelegeri incheiate in noiembrie, privind restructurarea unui credit acordat in 2001, incalcand in mod repetat angajamentele contractului.

Astfel, banca a anutat ca s-a vazut nevoita sa execute silit mai multe companii din grupul Flamingo, printre care Flamingo International SA, Flamingo Computers SA, Flanco International SRL si Flamingo Distribution Center SRL.

O data cu inceperea executarii silite, Flamingo International ceruse instantei initierea procedurii de insolventa in cazul firmei Flanco International SRL, pentru protejarea de creditori.

Compania a derulat pe parcursul anului 2009 un amplu program de reorganizare, in scopul de a revitaliza activitatea si a depasi momentul de criza. Potrivit companiei, prima etapa a programului a fost aplicata in prima jumatate a anului, prin reducerea costurilor operationale.

Intr-o a doua etapa a reorganizarii, Flamingo urmareste diminuarea datoriilor catre banci si furnizori, intrucat resursele financiare ale companeii sunt insuficiente pentru a putea acoperi nivelul actual de datorii.

Retailerul de produse electronice Flamingo International si-a adancit puternic pierderile in primele noua luni din acest an, la 35,37 milioane lei (8,34 milioane euro), fata de cele din intervalul ianuarie-septembrie 2008, cand compania raportase o pierdere de 3,68 milioane lei.

Cifra de afaceri a Flamingo a ajuns la 541,29 milioane lei (128 milioane euro), in primele noua luni din 2009, cu 26% mai mica decat cea raportata in aceeasi perioada din 2008, de 728,34 milioane lei.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12% din capital, iar Flanco Holding are sub 5% din actiunile companiei.

De asemenea, in urma cu doua luni, fondul de investitii QVT si-a vandut aproape in intregime participatia de 22% firmei Midfair Management Services, care are sediul in magazinul Unirea, detinut de familia Adamescu.

Flamingo International (FLA) are un capital social de 77,91 milioane lei, divizat in 779,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei si o valoare de piata de 14,41 milioane lei, potrivit cotatiei de 0,0185 lei, stabilita in sedinta bursiera din 14 decembrie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: