Pastrarea angajatilor buni, in coada listei de prioritati

Data publicarii: 17-12-2009 | HR/Cariere

Doar unul din sase angajatori este preocupat de pierderea angajatilor buni, potrivit unui studiu realizat la nivel global de compania Regus, furnizor de solutii pentru spatiu de lucru.

Companiile din China sunt cele mai preocupate de pierderea angajatilor performanti, peste 18% dintre angajatorii chinezi considera acest aspect ca fiind unul dintre cele mai importante, indiferent de contextul economic. Si angajatorii din Australia si Anglia dezvolta programe de retentie si motivare pentru angajatii valorosi. Aproape 17% dintre angajatorii din cele doua state considera prioritara pastrarea angajatilor buni.

Programele de retentie si motivare sunt o prioritate pentru aproape 15% dintre firmele din Germania si pentru 12% dintre companiile din SUA si Olanda. Cel mai putin preocupati de pierderea angajatilor performanti sunt angajatorii din Belgia, mai putin de 5% dintre acestia isi fac griji cu privire la acest aspect. Conditiile economice actuale sporesc stresul asupra angajatilor, anul acesta, aproape 60% dintre angajati au raportat un nivel crescut de stres la locul de munca. Riscul de a ramane fara loc de munca este unul dintre principalii factorii generatori de stres in randul angajatilor. Conditii de lucru stresante exista peste tot, inclusiv in Romania.

"Exista peste tot presiuni asupra fortei de munca, presiuni care iși fac simtita prezenta și in Romania, atat in sectorul public, cat și in cel privat. Este de inteles faptul ca angajatii romani sunt afectati de nesiguranta locului de munca, de reducerea salariilor și creșterea volumului de lucru, pe masura ce au loc noi disponibilizari, acestea fiind doar cateva dintre cauzele care determina instaurarea unui nivel de stres ridicat la serviciu", spune Garry Gurtler, director regional Regus pentru Europa Centrala si de Est. Studiul mai arata ca, in timpul perioadei de scadere economica, angajatii sunt stresati de factori precum: concentrarea crescuta pe profitabilitate, lipsa unui sprijin administrativ, competitia din partea colegilor si presiunea din partea clientilor pentru imbunatatirea calitatii serviciilor.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: