BCE a aprobat construirea noului sau sediu la Frankfurt, in valoare de 1 miliard euro

Data publicarii: 17-12-2009 | International

Banca Centrala Europeana (BCE) a aprobat construirea noii cladiri de 48 etaje care-i va adaposti birourile din Frankfurt, in valoare de 1 miliard euro, dupa numeroase intarzieri si amanari, fiind pentru prima data in istoria sa cand BCE va avea un sediu permanent, potrivit Reuters.

Cladirea, care va fi situata la extremitatea estica a orasului Frankfurt, este formata din doua turnuri legate, construite in jurul vechii piete de legume si fructe a orasului care a servit nazistilor ca loc de strangere a prizonierilor evrei in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

BCE a fost obligata sa-si inghete proiectul anul trecut, dupa ce a primit doar o oferta pentru constructia cladirii-gigant, mult mai mare decat bugetul stabilit initial. Institutia financiara europeana a amanat data de finalizare a proiectului pentru jumatatea lui 2014 si a ales sa organizeze o noua cerere de oferta, impartind proiectul in 12 parti.

BCE nu a precizat numele firmelor care vor construi cladirea. Contractele vor trebui finalizate in urmatoarele doua luni, iar lucrarile ar urma sa demareze in aprilie. Costul va fi asigurat de actionarii BCE, respectiv de bancile centrale din zona euro.

Tarile mai noi membre ale UE ar putea fi eventual solicitate sa contribuie la realizarea constructiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: