Presedintele Bancii Transilvania: Am obosit sa tot vorbesc de preluare. La un moment dat o sa vindem, dar nu acum

Data publicarii: 18-12-2009 | Finante-Banci

Presedintele si fondatorul Bancii Transilvania (TLV), Horia Ciorcila, sustine ca principalii actionari nu sunt interesati sa vanda la pretul actual si ca banca are posibilitatea de a creste in urmatorii doi ani, in structura de actionariat actuala.

Anuntul Bank of Cyprus privind preluarea unei participatii de 9,7% din Banca Transilvania nu clarifica pe deplin situatia actionariatului bancii, iar intrebarile privind o viitoare preluare persista, in conditiile in care niciunul dintre actionarii principali (BERD, Ciorcila, SIF-urile) nu a vandut din actiuni in ultimul an.

Cipriotii spuneau in anuntul oficial ca au realizat aceasta achizitie "doar in scop investitional", dand astfel de inteles ca n-ar fi interesati sa incerce o preluare.

Pe de alta parte, conducerea bancii spune ca nu a negociat nicio clipa cu Bank of Cyprus, ca isi va continua planurile stabilite si ca Banca Transilvania ramane o institutie bancara cu capital romanesc.

In ceea ce priveste vanzarea, "vorbim de vreo cativa ani de lucrul asta, am obosit, la un moment dat o sa vindem, pentru ca toata lumea vrea sa vindem, dar nu acum", conchide Ciorcila.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: