Pe Valea Prahovei partiile sunt pline. Afla unde mai poti merge in vacanta

Data publicarii: 21-12-2009 | Turism

Vacanta de iarna in statiunile montane din Romania se anunta si anul acesta aglomerata, mai ales pentru iubitorii de schii, sanius, snowboard si patinaj, desi numarul turistilor a scazut cu 10% fata de anul trecut.

Hotelierii si patronii de pensiuni de pe Valea Prahovei au motive sa fie mai multumiti decat in restul anului, pentru ca aici se vor concentra cei mai multi turisti din sudul si centrul tarii. "Pentru Craciun estimam un grad de ocupare mediu de 80%, ceea ce inseamna ca in jur de 24.000 de persoane se vor relaxa in statiunile de aici. In schimb, de Revelion, sunt asteptati intre 27.000 si 30.000 de turisti, la un grad de ocupare de 90-100%", a declarat pentru Gandul Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Asta, fara a lua in calcul pensiunile agroturistice din judetul Brasov, unde mai pot veni in jur de 9.000 de romani. De departe, Sinaia se anunta si anul acesta "statiunea tractor" a iernii, spune Adrian Voican, presedinte ANAT Sud-Muntenia, care va atrage multi iubitori de sporturi de iarna, mai ales din Capitala.

Pensiunile, 85% rezervate

Daca statiunile de pe Valea Prahovei s-au mai extins in ultimii ani, prin aparitia de noi capacitati de cazare, partiile de schi au ramas la fel de neincapatoare pentru miile de oameni aflati in vacanta. Asta nu ii impiedica insa pe turisti sa stea la coada la telescaun, timp in care se pot incalzi band o cana de vin fiert. Din pacate, in Romania nu exista posibilitatea cumpararii unui abonament de schi sau "skipass" care sa poata fi folosit pe toate pistele din mai multe statiuni, asa cum se intampla in Austria, remarca Voican. Asa ca un schior trebuie sa-si cumpere separat bilet atat pentru partia Kenzel de la Poiana Brasov, cat si pentru partia Valea Cerbului de la Busteni, de exemplu.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: