Migratia bancherilor londonezi catre Elvetia, impiedicata de criza de birouri si scoli

Data publicarii: 21-12-2009 | Finante-Banci

Geneva, oras elvetian vazut ca un posibil refugiu pentru bancherii londonezi afectati de noile masuri fiscale prin care au fost supra-impozitate bonusurile, ar putea sa-si pastreze inchise usile pentru finantistii britanici, din cauza crizei acute de spatii de birouri si a scolilor aglomerate, scrie Bloomberg.

Presedintele Barclays, Robert Diamond, s-a alaturat luna aceasta unui cor de proteste care avertizau ca impozitul de 50% aplicat bonusurilor pe care le primesc bancherii ii va alunga pe acestia din Londra. In acelasi timp, Asociatia Bancilor Private din Elvetia a atentionat ca marirea arbitrara a taxelor va creste importanta Genevei, ai carei bancheri controleaza 10% din conturile internationale de private banking.

Analistii considera insa aceasta tendinta o gluma. "Oamenii viseaza daca se gandesc la un eventual exod al bancherilor londonezi in Elvetia. Exista mai multe spatii de birouri in Canary Wharf, al doilea cartier financiar al Londrei, decat in toata Elvetia", spune un broker genevez.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: