Vladescu: Politica salariala si sociala va fi extrem de restrictiva cel putin 3 ani de-acum incolo

Data publicarii: 22-12-2009 | Economie

Politica salariala si sociala va trebui sa fie extrem de restrictiva cel putin trei ani, insa guvernul nu trebuie sa riste posibilittea aparitiei unor conflicte sociale, a spus ministrul desemnat al finantelor, Sebastian Vladescu.

"Politica salariala si sociala va trebui, din pacate, sa fie una extrem de restrictiva, cel putin trei ani de zile de-acum incolo, lucru care va trebui explicat si compensat prin masuri de protectie a paturilor sociale care au venituri scazute", a spus Vladescu la audierea din cadrul comisiilor reunite de buget-finante din Parlament.

El a subliniat, insa, ca guvernul nu trebuie sa riste conflicte sociale, in conditiile in care "echilibrul social va fi important in 2010".

"Bugetul a avut unele zone de cheltuieli generate de conditiile economice de atunci, insa evolutia ulterioara a fost mai putin favorabila. In momentul de fata, cheltuielile ssalariale au o pondere excesiva in comparatie cu alte state europene care au venituri mai ridicate ca pondere in produsul intern brut", a mai spus Vladescu.
 
Vladescu: Salariile bugetarilor vor fi inghetate in 2010
 
Salariile bugetarilor vor fi inghetate in 2010, a spus ministrul desemnat al finantelor, Sebastian Vladescu, care nu a dorit sa faca alte comentarii.

Intrebat ce intelege printr-o politica salariala restrictiva, pe care Vladescu a precizat ca o sustine pentru urmatorii trei ani, ministrul desemnat a raspuns prin "salarii inghetate".

NewsIn