Boc ii cere lui Isarescu sa scada dobanda de referinta pentru relansarea creditarii

Data publicarii: 23-12-2009 | Finante-Banci

Guvernul va discuta cu BNR pentru a gasi solutii care sa faciliteze accesul la credite al companiilor aflate in dificultate din cauza scaderii vanzarilor, afirma premierul Emil Boc. "Daca nu scadem dobanda de referinta, avem o problema. Trebuie sa modificam politica de creditare pentru ca firmele sa aiba acces la creditare mai ieftina. Daca nu se gaseste o solutie rapida, vom avea probleme cu sprijinirea mediului de afaceri", a spus Boc la o emisiune televizata, citat de Mediafax.

El a afirmat ca va discuta cu BNR pentru deblocarea mecanismului de creditare si ca acest obiectiv va reprezenta una dintre prioritatile majore ale Cabinetului care ar urma sa primeasca astazi votul de investitura in Parlament.

Reprezentantii bancii centrale spun ca astfel de discutii sunt normale.  "BNR a fost intotdeauna deschisa la orice colaborare cu Guvernul. Legatura dintre cele doua institutii este continua, ne consultam reciporc, primim propuneri de la Guvern si facem la randul nostru propuneri ", a comentat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: