Bancherul care a furat 100.000 de euro si a incercat sa se sinucida sustine ca sufera de patima jocurilor de noroc

Data publicarii: 23-12-2009 | Finante-Banci

Bancherul care a devalizat o banca si a incercat apoi sa se omoare a dat prima declaratie in fata judecatorilor. Robert Pascu a incercat sa-i convinga pe judecatori ca a furat 100.000 de euro, pentru ca e bolnav. Bolnav de patima jocurilor de noroc. A cerut chiar si o expertiza care sa-i dovedeasca slabiciunea.

La instanta, Robert Pascu s-a ferit de ziaristi. Sprijinit in carje si ajutat de parinti, a preferat sa-si traga un fes pe ochi pentru a nu da ochii cu presa. In fata judecatorilor a fost insa nevoit sa vorbeasca. Si si-a recunoscut faptele.

"Am intrat de trei ori in banca, in perioada 28 decembrie 2007 - 3 ianuarie 2008, dar nu pot preciza ce sume am luat", a declarat Robert Pascu in fata judecatorilor.

La vremea respectiva s-a vorbit despre 100.000 de euro. Furtul a fost inregistrat de camerele de supraveghere ale sucursalei pe care Robert Pascu o conducea. Acum bancherul a cerut o expertiza prin care sa demonstreze ca atractia lui pentru ruleta l-a impins in prapastie.

"Stiam ca aveam probleme cu jocurile de noroc, insa nu constientizam gravitatea lor", a spus Robert Pascu in fata judecatorilor.

Robert Pascu i-ar fi spus de probleme lui si de fiecara data cand fura iubitei. Mama fetei s-a plans judecatorilor ca bancherul a distrus viata tinerei.

"Din cauza lui, fiica mea a pierdut totul. Mi-am vandut apartamentul, ca sa-i dau fiicei mele bani ca sa scape de camatari. Este vorba de 20.000 de euro", a declarat in fata judecatorilor de mama fostei iubite a lui Robert Pascu.

Si parintii lui Robert Pascu s-au aratat distrusi in sala de judecata. E de inteles. Au crezut ca-si vor pierde copilul, l-au vegheat luni in sir in spital si au fost nevoiti sa-i acopere datoriile.

Robert Pascu a furat din seiful unei sucursale bancare din sectorul 6. Dupa ce a jucat banii la ruleta a decis sa se omoare. S-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc din sectorul 3. In mod miraculos, a supravietuit si si-a revenit din coma desi medicii nu-i dadeau prea multe sanse de viata.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: