SUA ancheteaza daca bancile de pe Wall Street au speculat pe instrumente financiare riscante vandute

Data publicarii: 27-12-2009 | International

Autoritatile de reglementare din SUA si anchetatori din partea Congresului american investigheaza daca bancile de investitii de pe Wall Street au vandut deliberat instrumente financiare riscante clientilor si apoi au pariat pe declinul acestora, potrivit cotidanului New York Times, citat de Reuters.

Potrivit New York Times, mai multe banci, printre care Goldman Sachs, Morgan Stanley si Deutsche Bank ar fi creat aceste instrumente structurate si ulterior ar fi pariat impotriva clientilor lor, mizand pe declinul acestora.

Anchetatori din Congres, comisia pentru tranzactii si valori mobiliare si autoritatea de reglementare din domeniul industriei financiare analizeaza vanzarile de catre banci a instrumentelor financiare complexe, cunoscute ca obligatiuni cu garantii colaterale (CDO).

Ziarul sustine ca investigatiile sunt inca in faza initiala, iar anchetatorii par a se concentra asupra posibilitatii ca bancile sa fi incalcat legea privind tranzactiile corecte. In unele cazuri, instrumentele financiare par sa fi fost pline in mod deliberat cu ipoteci riscante, astfel incat in cazul unei evolutii riscante a pietei imobiliare acestea sa aiba performante slabe.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: