Robin Hood, varianta moderna: Stoarce de bani cazinourile din Las Vegas si ii da celor nevoiasi

Data publicarii: 28-12-2009 | Diverse

Robin Hood a reaparut... in Statele Unite. Ca intotdeauna, ia bani de la bogati si ii ajuta pe cei nevoiasi. Cateva lucruri s-au schimbat insa. Justitiarul modern este un impatimit al cazinourilor din Las Vegas unde joaca pentru familii care au mare nevoie de bani.

Modernul Robin Hood are un site pe internet unde promite sa "stoarca" de bani cazinourile din Las Vegas si sa ii dea celor care au nevoie. Tanarul justitiar are cateva cerinte: cei care cer banii trebuie sa aiba probleme financiare reale, iar suma nu trebuie sa depaseasca 50 de mii de euro, pentru ca, asa cum declara, "nu este un om bogat". A aparut la cateva emisiuni unde, sub protectia anonimatului, a povestit oamenilor cum isi alege cazurile.

"Cand ma decid asupra unui caz, incerc sa aflu daca oamenii sunt intr-adevar datornici. Este destul de greu de ales. Eu caut o poveste care sa ma miste", sustine acesta.

Zeci de oameni intra pe site-ul lui Robin Hood zi de zi si ii impartasesc povesti dintre cele mai tulburatoare. Cazurile au intrat in atentia unei alte persoane din Las Vegas, un doctor, care, fara sa joace la cazino, alege o persoana careia ii plateste datoriile din propriul buzunar.

"Caut o familie care a fost distrusa de vreo boala, sau care are mai multi membri bolnavi si din cauza facturilor neplatite isi pierd masina sau casa", povesteste doctorul.

Povestea lui Robin Hood a fost pana de curand o legenda locala. Prima oara s-a auzit de tanarul justitiar in urma cu un an cand un cuplu a primit de la un necunoscut 35 de mii de euro. Se pare ca un barbat i-a sunat si le-a spus ca vor primi suma de care au nevoie pentru extirparea tumorii fiicei lor. Astfel, au fost adusi intr-un cazino din Las Vegas pentru a vedea cum Robin Hood ia de la bogati si da la saraci.

Antena 3