Sarbatorile de iarna vor creste vanzarile de sampanie Jidvei de patru ori, fata de o luna normala

Data publicarii: Astazi, 30-12-2009 | Afaceri

Jidvei, unul dintre principalii producatorii de vin spumant din Romania, estimeaza pentru perioada sarbatorilor de iarna vanzari de patru ori mai mari fata de o luna normala din an, au declarat resprezentanti ai companiei.

"In continuare, romanii asociaza consumul de vin spumant cu momentele festive, si, in special, cu Anul Nou, acesta fiind motivul pentru care vanzarile de vin spumant practict explodeaza in perioada sarbatorilor de iarna", au explicat reprezentantii Jidvei.

Compania vinde intr-o luna obisnuita din an circa 3.800 de sticle de vin spumant. Astfel, pentru luna decembrie, compania estimeaza comercializarea a peste 15.000 de sticle. Cel mai bine vandut sortiment de vin spumant din portofoliul Jidvei este Margaritar Alb, cu o pondere din volumul vanzarilor totale pentru acest segment de aproximativ 50%.

De asemenea, producatorii romani de vinuri estimeaza ca vanzarile pentru perioada sarbatorilor de iarna sunt cu 30-40% mai mari fata de lunile obisnuite din an.

Jidvei are sediul in regiunea Tarnavei, intre localitatile Tarnaveni si Blaj. Podgoria cuprinde o suprafata de peste 1.000 de hectare. Competitorii Jidvei in Romania sunt Murfatlar, Cotnari, si Vincon.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: