Depozitarul Central a inregistrat certificate emise de Volksbank Austria, ce au activ suport actiuni

Data publicarii: 05-01-2010 | Finante-Banci

Depozitarul Central a inregistrat in sistemul RoClear certificatele cu principal garantat emise de Volksbank Austria, avand ca activ suport un cos de actiuni emise de Verbund, Voestalpine, OMV si Telekom Austria, potrivit unui comunicat transmis marti.

Inregistrarea noii categorii de instrumente financiare in sistemul de compensare-decontare si registru a fost realizata pe 4 ianuarie, la cererea unui intermediar din Romania.

"Raspunzand cu promptitudine solicitarii primite din partea unui participant la sistemul de compensare-decontare si registru, Depozitarul Central vine in sprijinul investitorilor romani si nu numai, clienti ai membrilor sai, care au astfel posibilitatea sa isi diversifice suplimentar portofoliile, avand in vedere varietatea tipurilor de instumente financiare disponibile in sistemul Depozitarului Central din Romania", a declarat directorul general al institutiei, Adriana Tanasoiu.

Certificatele au o valoare nominala de 1.000 euro, urmand sa ajunga la maturitate pe 30 decembrie 2012. Emisiunea are o valoare totala de 2 milioane euro, certificatele tranzactionandu-se pe Bursa din Viena.

In luna octombrie a anului trecut, Depozitarul Central a mai inregistrat certificatele pe indicii ROTX si CROX, emise de Volksbank Austria, la cererea unei case de brokeraj romanesti.

Depozitarul Central este controlat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), care detine 51% din actiunile sale, iar printre actionarii mai mici se numara fondul de investitii RAEF, care controleaza 1,76% din titluri, cele cinci societati de investitii financiare (SIF) si mai multe banci precum BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, Bancpost si ATEbank.

Depozitarul Central are un capital social de 21,8 milioane lei, divizat in 217,97 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: