O problema informatica blocheaza de 5 zile utilizarea a 23 milioane de carduri bancare din Germania

Data publicarii: 06-01-2010 | International

Aproape 20 milioane de carduri bancare de tip eurocheques, din 45 milioane, precum si 3,5 milioane carduri de credit din 8 milioane emise de casele de economii si bancile regionale germane nu puteau fi folosite nici marti, la 5 zile de la declansarea unui pene informatice, relateaza AFP.

Aceste carduri nu mai pot fi folosite pentru retragerea de bani de la bancomatele din Germania si din strainatate, potrivit unui comunicat al federatiei bancare DSGV.

Pana provine dintr-o "problema ramasa din 2000", deoarece unele cipuri electronice nu recunosc noul an 2010, se mai arata in comunicat, care precizeaza ca virusul nu a provocat nicio problema de securitate.

Totodata, platile la numeroase magazine sunt greu de efectuat cu cardurile respective, potrivit DSGV, care estimeaza restabilirea totala a platii prin POS-uri pentru cardurile de tip eurocheques "pana lunea viitoare".

Anterior, comisia bancara ZKA a anuntat ca mai multe institutii erau ingrijorate de aceasta pana, printre care bancile private Postbank si Commerzbank, dar nu a precizat amploarea problemei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: