Telefonul mobil ar putea inlocui banii si cardurile bancare

Data publicarii: 06-01-2010 | IT&C

O noua tehnologie de securitate a informatiilor dezvoltata la Oxford University de echipa condusa de profesorul Bill Roscoe va permite, in curand, efectuarea de plati direct prin intermediul telefonului mobil.

Tehnologia este conceputa sa functioneze in majoritatea situatiilor care implica tranzactii de bani: de la o persoana la alta, in magazine, restaurante, la alimentarea cu combustibil a masinii, in platile online, ca parte a unei conversatii telefonice, etc.

Conform profesorului, acest proiect se afla intr-o faza avansata, in cativa ani orice posesor de telefon mobil putand utiliza, complementar, acest serviciu. Pentru comercializarea tehnologiei Universitatea lucreaza cu Iris Innovation.

"Tehnologia dezvoltata de noi permite posesorilor de celulare sa stabileasca cu usurinta o conexiune sigura intre doua aparate. Poate lucra cu Bluetooth, WiFi, internet sau SMS", explica Roscoe.

La baza tehnologiei se afla un nou protocol de securizare a fluxurilor de informatii digitale prin care se obtine o incriptare superioara cu un consum de resurse minim.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: