Google a lansat pe piata smart-phone-ul Nexus One

Data publicarii: 06-01-2010 | IT&C

Incepand de ieri, producatorii consacrati de telefoane mobile inteligente trebuie sa faca fata unui nou concurent din categoria grea: Google. Gigantul online a dezvaluit marti Nexus One, primul telefon mobil al companiei al carui sistem de operare, Android, este produs, de asemenea, de Google.

"Nexus One apartine unei categorii cu totul noi, cea a dispozitivelor mobile pe care noi le numim super-telefoane", a spus Mario Queiroz, vicepresedinte al Google. Cu aceasta ocazie oficialii au anuntat si deschiderea magazinului online www.google.com/phone, prin intermediul caruia vor fi comercializate telefoanele Google.

In Statele Unite ale Americii Nexus One poate fi deja cumparat, pretul variind intre 179 dolari - cu abonament la T-Mobile - si 529 dolari, fara abonament. Incepand cu saptamana viitoare, telefonul va fi disponibil si pentru abonatii Verizon Wireless si Vodafone.

Nexus One are instalat sistemul Android 2.1, capabil sa sustina mai multe procese in acelasi timp, aplicatiile secundare ruland in background. In comparatie, iPhone-ul, concurentul direct, nu are astfel de capacitati.

Dispozitivul are un ecran de tip OLED de 3,7 inch, care are nevoie de mult mai putina energie decat un ecran LCD, procesor Qualcomm Snapdragon de 1 Ghz, 130 grame, 11,5 milimetri grosime.


Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: