A. Vasilescu: Decizia BNR este un semnal dat bancilor pentru ieftinirea creditelor

Data publicarii: 06-01-2010 | Finante-Banci

"BNR nu crede in zgomotul  de pe piata, are traseele ei, are analizele ei, si nu este influentata de zgomotul puternic pe care il fac cei care ne innebunesc acum cu anticiparea inflatiei de 30-40-50% cat o vad ei. BNR da un semnal bancilor prin aceasta reducere, pentru ieftinirea creditelor date populatiei si companiilor, este un semnal pe care sper ca bancile il vor lua in seama", a declarat la The Money Channel consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu.

Baltazar: Decizia BNR va scadea din atractivitatea leului

Consultantul financiar Bogdan Baltazar, a declarat ca in urma acestei decizii vor aparea consecinte la nivelul creditarii, aceasta urmand sa reintre pe un trend pozitiv.

Potrivit analistului, reducerea dobanzii de politica monetara la 7,5% va scadea din atractivitatea monedei nationale. Baltazar a mai precizat ca pana la sfarsitul anului am putea vedea noi reduceri ale dobanzii cheie.

Dumitru, Raiffeisen: Probabil ca in ianuarie vom avea o inflatie destul de ridicata

Economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, a declarat ca decizia BNR de a reduce dobanda politica monetara 7,5% de la 8% a fost peste estimarile Raiffeisen care prevazusera o scadere de doar 0,25 de puncte procentuale.

Acesta a mai afirmat ca in urma acestei masuri, inflatia din luna ianuarie va fi una ridicata, urmand ca in luna februarie sa revina trendul dezinflationist.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: