Aglomeratie la plata taxelor si impozitelor

Data publicarii: 06-01-2010 | Finante-Banci

Sute de bucuresteni se inghesuie, zilele acestea, la ghiseele de impozite si taxe locale ca sa-si achite obligatiile financiare catre stat.

Fie ca e vorba de taxa pe cladire, teren sau cea auto, bucurestenii prefera sa stea o singura data la coada, la inceput de an, ca sa platasca toate darile.

"E inceput de an si s-a impamantenit obiceiul de a-si plati obligatiile fiscale, mai ales ca daca platesc integral pana la sfarsitul lunii martie, beficiaza de o bonificatie. Pe langa achitarea taxelor si impozitelor, sunt si persoane care vin sa-si inscrie cladiri si mijloace de transport, sa faca reevaluari de cladiri", a declarat pentru evz.ro Venera Adam, sef serviciu presa al Directiei Taxe si Impozite a  sectorului 1, Bucuresti.

Ultima zi in care in care persoanele fizice pot plati, fara penalizari, sumele aferente primei rate a taxelor si impozitelor locale este 31 martie. Contribuabilii care platesc integral pana la aceasta data obligatiile pentru anul in curs beneficiaza si de o reducere de 10 %. Aceasta insa nu ii ajuta prea mult, in conditiile in care guvernul a majorat taxele locale, de 1 ianuarie 2010, cu aproximativ 20 de procente.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: