Traficul de voce si mesaje in reteaua Cosmote a crescut de sarbatori cu pana la 74,43%

Data publicarii: 06-01-2010 | Afaceri

Traficul de voce si de mesaje in reteaua Cosmote a crescut, intre zilele de 24-26 decembrie, cu 72,71%, respectiv cu 62,18%, iar incepand cu ajunul Anului Nou si pana pe 2 ianuarie 2010 cu 74,43% si 41,46%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a comunicat operatorul.

In acelasi timp, in perioada Craciunului, utilizatorii Cosmote au trimis aproape de doua ori mai multe mesaje decat de Anul Nou (31 decembrie - 2 ianuarie).

"Incepand cu ajunul Anului Nou si pana pe 2 ianuarie 2010, traficul de voce a inregistrat o crestere de 74,43%, iar cel de mesaje scrise de 41,46% comparativ cu aceleasi zile ale anului trecut. Conform datelor companiei, romanii au transmis cele mai multe urari in datele de 25 si 31 decembrie 2009. Cresterea traficului se datoreaza extinderii bazei de utilizatori -  de la 5,9 milioane la sfarsitul anului 2008, la 6,6 milioane la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2009 - precum si intensificarii obiceiurilor de consum per individ, o tendinta evidentiata la nivel de piata", a comunicat compania.

Cosmote precizeaza ca retailerul Germanos Telecom Romania a contribuit semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna la achizitia de noi clienti. In afara de vanzarile inregistrate pe segmentul telefoniei mobile, cele de gadgeturi si accesorii au inregistrat si ele cresteri importante.

De asemenea, in decembrie 2009, vanzarile de GPS-uri au echivalat cu 30% din totalul inregistrat pe parcursul intregului an. Comparativ cu perioada similara a anului 2008, Germanos a inregistrat in preajma sarbatorilor de iarna cresteri de 25% pentru vanzarile de camerele digitale, respectiv 130% pentru sistemele de navigatie. Compania a inregistrat in luna decembrie cresteri de 117% ale vanzarilor pentru dispozitivele Bluetooth comparativ cu o luna obisnuita.

SC Cosmote Mobile Telecommunications SA si grupul de societati comerciale din care acesta face parte, respectiv Deutsche Telekom, desfasoara activitati pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice fixe si mobile prin societatile comerciale membre ale Grupului OTE (SC Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA, SC Romtelecom SA, SC NextGen Communications SRL, Germanos Telecom Romania SA, SC Sunlight Romania Filiala Bucuresti SRL), precum si prin SC Combridge S.R.L.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: