Visa are peste 1 milion euro in 2010 pentru campania din Romania de stimulare a platii cu cardul

Data publicarii: 07-01-2010 | Finante-Banci

Bugetul planificat de Visa Europe impreuna cu bancile membre pentru strategia de comunicare ce vizeaza informarea romanilor despre beneficiile platii cu cardul in anul fiscal octombrie 2009-septembrie 2010 depaseste 1 milion euro, a spus joi directorul general pentru Romania al Visa Europe.

"In aceasta suma nu intra alte cheltuieli cu productia sau cu canalele de comunicare ale bancilor", a afirmat Catalin Cretu.

El a adaugat ca aceasta campanie se va face la radio, print, online, in supermarketuri si benzinarii, insa nu si la televiziune. Reprezentantul Visa a precizat ca sunt 27 de banci membre care emit carduri Visa sau accepta carduri.

Cretu a mai spus ca 41 de primarii accepta in prezent plata cu cardul a impozitelor, dintre care 25 de resedinte de judet. Din total, doar 5 accepta plata online a taxelor.

Oficialul Visa a adaugat ca primaria sectorului 3 ar putea implementa sistemul de plata online pana pe 18 ianuarie, in timp ce sectorul 2 ar putea implementa acelasi sistem pana la inceputul lui februarie. "Toate sectoarele din Bucuresti, in afara de sectorul 4, accepta plata cu cardul la POS", a mentionat Cretu. Valoarea medie a unei taxe locale este estimata intre 50 si 90 euro.

Numarul tranzactiilor cu cardul la comercianti a crescut in perioada de criza cu peste 10% in Romania. Cretu a mai spus ca 12% din valoarea totala a tranzactiilor cu cardul in Romania se face la aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS), iar restul de 88% la bancomat, in timp ce pe pietele mature valoarea tranzactiilor la POS depaseste 50%.

In 2009 au fost doua campanii de informare, una de Pasti si alta inainte de Craciun, fiecare de cate opt saptamani, iar in 2010 vor fi trei campanii de stimulare a utilizarii cardului si de informare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: