Cum sa traiesti experienta 3D la tine acasa, in fata televizorului

Data publicarii: 08-01-2010 | IT&C

Chiar in 2010, locuitorii cu piele albastra ai planetei Pandora, din cel mai recent film al lui James Cameron, ar putea parasi salile de cinema pentru a pasi direct in casele noastre. Intregul fenomen creat in jurul celui mai spectaculos film al ultimilor ani ar putea servi de minune firmelor de electronice care au decis sa intre pe piata cu sisteme care sa permita redarea imaginilor in trei dimensiuni in casele utilizatorilor obisnuiti.

85 de meciuri intr-o vara

O stire Reuters aduce bucurie fanilor sportului si nu numai. Canalul de sport ESPN va lansa in iunie un post de televiziune 3D, unde vor fi difuzate live 85 de meciuri anul acesta. Primul meci transmis pe noul post de televiziune va fi cel dintre Mexic si Africa de Sud din cadrul Cupei Mondiale de Fotbal. Discovery va lansa trei canale TV 3D in 2011, in urma unui parteneriat cu Sony si IMAX Corps.

Ceea ce parea un scenariu SF in ur-ma cu cativa ani, a devenit realitate, iar televizoarele 3D, care vor intra in locuintele noastre la pachet cu ochelarii speciali, sunt vedete peste Ocean, la Las Vegas, unde japonezii de la Panasonic au expus, in cadrul salonului CES 2010, noul sistem home theater care include primul televizor cu ecran plat cu receptie 3D Full HD. Panasonic a dezvoltat sistemul home theater 3D Full HD format dintr-un televizor cu plasma, un player Blu-ray si o pereche de ochelari Panasonic High-Precision Active Shutter, toate acestea la un loc permitand consumatorilor sa se scufunde in lumea extraordinara a filmelor si televiziunii 3D, din fotoliul lor de acasa.

Ochelari la pachet

Potrivit lui Istvan Stark, Managing Director Panasonic South East Europe, compania foloseste acelasi format utilizat in toate cinematografele pentru a reda productiile 3D hollywoodiene. "In prezent, ochelarii sunt necesari pentru vizionare. Exact ca in cinematografele 3D, ochelarii vor fi necesari si acasa pentru a beneficia de cea mai buna calitate a imaginii. Cred ca ecranele full HD 3D care nu vor mai avea nevoie de ochelarii speciali nu vor fi produse in viitorul apropiat", explica Stark.

Panasonic nu este, insa, singurul producator de echipamente electronice care se concentreaza pe tehnologia 3D adresata consumatorului de rand. Sony urmeaza a lansa in acest an nu mai putin de 38 de noi modele HD, dintre care cateva vor putea reda continut 3D. Cea mai interesanta s-a aratat a fi gama LX900, programata sa fie lansata in vara lui 2010, cu dimensiuni ce variaza intre 40'' si 60'' si, bineinteles, rezolutie full 1080p HD. Mitsubishi si JVC au anuntat ca lucreaza la proiecte similare.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: