Mobile Protector, aplicatia prin care poti prelua controlul total asupra telefoanelor altora

Data publicarii: 11-01-2010 | IT&C

Taser, companie din Statele Unite ale Americii, cunoscuta mai cu seama pentru pistoalele cu socuri electrice vandute peste tot in lume, s-a lansat, cu ocazia Consumer Electronics Show, pe piata tot mai prospera a aplicatiilor pentru telefoanele mobile.

Mobile Protector, softul produs de acestia, permite preluarea totala a controlului asupra telefoanelor altora, compania spunand ca principalul target este reprezentat de parintii care doresc sa-si monitorizeze copiii.

"Multi parinti sunt ingrijorati de modul in care copiii isi folosesc telefoanele mobile. Ei vor sa stie cu cine vorbesc, ce SMS-uri trimit si unde isi petrec ziua", spune Tom Smith, presedintele firmei.

Aplicatia le da posibilitatea parintilor sa monitorizeze telefoanele date sau primite, mesajele text, sa blocheze anumite numere de telefon si chiar sa asculte o conversatie. Cu ajutorul unui soft instalat pe alt telefon sau pe calculator, se pot stabili politici mai stricte sau mai relaxate de monitorizare.

In cazul in care telefonul este apelat de un numar necunoscut, parintii sunt alertati imediat si, prin accesul la o baza de date, pot afla identitatea apelantului. Mai mult, ei pot raspunde de pe propriul telefon mobil la apelul facut pe telefonul copiilor.

Practic, orice convorbire, email, SMS, imagine sau film trece mai intai prin fata parintilor, acestia luand decizia daca ii dau sau nu drumul mai departe. In plus, ei pot suspenda telefonul pentru o perioada, de exemplu, in timpul orelor de scoala.

Functiile GPS intregesc arsenalul de monitorizare, parintii stiind in permanenta unde se afla proprii copii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: