Studiu: problemele ecomomice scad debutul varstei medii de la 40 la 35 ani

Data publicarii: 13-01-2010 | Lifestyle

Grijile generate de problemele economice si de lacunele din sistemul de sanatate duc la imbatranirea mai rapida a populatiei, astfel incat, in prezent, limita inferioara a varstei mijlocii a coborat de la 40 de ani la 35, potrivit unui nou studiu citat de Reuters.

"Treizeci si cinci de ani este acum reperul pentru debutul varstei mijlocii, si nu 40 cum s-a considerat mult timp. Aceasta scadere are loc in conditiile in care americanii simt presiunile varstei mijlocii mai devreme ca oricand", se arata in cercetarea realizata de Philips Center for Health and Well Being, din Amsterdam.

Katy Hartley, directorul centrului, a carui misiune este imbunatatirea calitatii vietii, a spus ca stresul cauzat de problemele economice si sistemul de sanatate, asociat de obicei varstei de 40 de ani, incepe sa afecteze si persoanele mai tinere.

80% din subiectii in varsta de 35 de ani au spus ca sunt ingrijorati de problemele economice si trei patrimi au spus ca isi fac griji pentru sistemul de sanatate. Aceste rezultate demonstreaza ca oamenii incep sa se simta batrani mult mai devreme, arata cercetarea.

Redactia BankNews.ro