Daniela Popa spune ca va renunta doar temporar la politica, daca va deveni membru CSA

Data publicarii: 14-01-2010 | Actualitate

Presedintele PC Daniela Popa spune ca va renunta doar temporar la politica daca va deveni membru CSA, desi va fi obligata sa renunte la statutul de parlamentar si la functia de conducere din Partidul Conservator, potrivit prevederilor legale.

"Aceste eventuale demisii din functiile pe care le detin cu siguranta nu vor reprezenta o renuntare definitiva la politica, ci doar una temporara, in favoarea unei pozitii executive, pe intreaga perioada a mandatului pe care il voi detine in CSA. In cazul in care nu voi fi investita de Parlament ca membru al CSA, voi continua sa fac politica, si nu voi renunta la pozitiile pe care le detin in prezent", a precizat Daniela Popa intr-un comunicat de presa.

Presedintele PC spune ca, in cazul in care va deveni membru al CSA, va renunta la functiile de deputat, vicepresedinte al Camerei Deputatilor si membru de partid.

Popa a primit miercuri avizul favorabil al comisiilor reunite de buget-finante pentru nominalizarea in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Investirea in functia de membru al Comisiei se face prin votul plenului Parlamentului, dupa avizul comisiilor de specialitate.

La finele lunii decembrie, Daniela Popa a negat posibilitatea de a ocupa un post in CSA, asa cum declarasera pentru NewsIn surse social-democrate.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor este condusa de un Consiliu format din cinci persoane, respectiv presedinte, vicepresedinte si trei membri. Durata mandatului de membru al Consiliului este de cinci ani, fiecare membru putand fi reinvestit.

NewsIn