Wiener Staedtische a obtinut un profit de 114,1 milioane euro pe primul semestru

Data publicarii: 22-08-2006
Asiguratorul austriac Wiener Staedtische, care detine trei companii de asigurari in Romania, a inregistrat in primul semestru al anului 2006 un profit net de 114,1 milioane euro, in crestere cu 27% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat, marti, compania, transmite NewsIn. Aceste rezultate s-au datorat randamentului bun al subscrierilor din asigurari, al investitiilor companiei, precum si performantelor foarte bune inregistrate de companie in Europa Centrala si de Est, in pofida despagubirilor masive platite de Wiener Staedtische in urma inundatiilor de la inceputul anului, au afirmat oficiali ai companiei.

Cifra de afaceri a Wiener Staedtische s-a ridicat la valoarea de trei miliarde de euro, dupa primele sase luni ale anului 2006. Grupul austriac, in componenta caruia intra 34 de companii de asigurare in Austria, Germania, Italia, precum si Europa Centrala si de Est, detine trei companii in Romania - Omniasig, Agras si Unita.

Wiener Staedtische nu si-a prezentat rezultatele defalcate pe tarile de origine.

Compania se asteapta la un profit brut de aproximativ 290 milioane euro la sfarsitul anului 2006, fata de 240,3 milioane euro, profitul obtinut in 2005.
 
Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: