CSSPP vrea sa stabileasca in mod clar incompatibilitatile sefilor de la fondurile de pensii

Data publicarii: 14-01-2010 | Actualitate

Persoanele din conducerea administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii si facultative nu vor putea ocupa functii similare la alti administratori si nu pot fi actionari la alte entitati din cadrul grupului din care fac parte, potrivit unor proiecte de norma lansate in dezbatere publica.

Proiectele de modificare ale normelor 2/2007 si 2/2006 au fost lansate spre dezbatere publica pe pagina de internet a Consiliului de Supraveghere a Sistemului de pensii Private (CSSPP).

Printre altele, proiectele interzic membrilor consiliilor de supraveghere si directorilor de la un administrator sa ocupe functii similare la alti administratori si depozitari sau sa fie actionari la alte entitati din grup.

Astfel, normele aflate in vigoare sunt completate cu prevederi referitoare la institutia consiliului de supraveghere, fiind totodata precizate relatiile de munca, de colaborare si  raporturile similare ale personalului de conducere, se mentioneaza in comunicatul CSSPP.

Proiectele de modificare a celor doua norme reglementeaza situatiile de incompatibilitate ale membrilor consiliului de administratie sau consiliului de supraveghere, ale membrilor directoratului sau conducatorilor unui administrator de pensii private, luand in considerare raspunderea personalului de conducere in a actiona in interesul exclusiv al participantilor la fondul pe care il administreaza.

NewsIn