Cu cat de multi bani sunt dispusi prietenii sau familia sa sprijine un antreprenor

Data publicarii: 15-01-2010 | Afaceri

Familia, prietenii sau cunoscutii sunt surse de capital deloc lipsite de importanta pentru cei care au un plan de afaceri, dar nu si banii necesari punerii in practica. Asa numitul "capital informal" a fost, de altfel, punctul de plecare pentru companii cunoscute peste tot in lume, precum Microsoft, Google sau Apple.

Cat de multi bani sunt dispuse persoanele apropiate sa-i dea unui intreprinzator cu idei variaza extrem de mult, cei mai generosi in aceasta privinta fiind olandezii, dupa cum reise dintr-o ampla cercetare a Global Entrepreneurship Monitor.

Conform raportului, olandezii pot incredinta pana la 300.000 dolari persoanelor de incredere cu idei de business. Ei sunt urmati de danezi, cu 250.000 dolari, de cei din Emiratele Arabe Unite, cu 210.000 dolari, islandezi, cu 190.000 dolari si americani, cu 170.000 dolari.

Totusi, tarile in care ponderea investitiilor realizate cu ajutorul capitalurilor informale, raportata la PIB, este cea mai mare, sunt China, Bosnia-Herzegovina, Siria, Algeria, Lituania, Iran, Islanda si Croatia.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: