Impozitul de 3% pe venit al microintreprinderilor a disparut. Peste 300.000 de firme - direct afectate

Data publicarii: 15-01-2010 | Afaceri

Reprezentanti ai bancilor și ai mediului de afaceri comenteaza negativ faptul ca microintreprinderile vor fi obligate sa plateasca, de la 1 ianuarie 2010 un impozit pe profit de 16%, fara sa mai poata opta pentru un impozit de 3% din venit.

Eliminarea platii impozitului de 3% pe venit a fost decisa ieri, dupa ce Parlamentul a respins un amendament propus de Daniel Chitoiu (PNL). "PDL, minoritatile, independentii și UDMR au votat impotriva acestui amendament. In concluzie, nu vom avea impozit de 3% pe venit ci vom avea impozit de 16% sau forfetar", a confirmat intr-o intalnire online cu cititorii HotNews.ro, deputatul PSD Claudiu Manda.

In aceasta situatie se gaseau in septembrie 2009, peste 300.000 de microintreprinderi.

Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan, califica drept neinspirata renuntarea la impozitul de 3%. "Prefera bani mai multi dar nesiguri, decat putini dar pe care sa se poata baza.

Neoficial, recunoșteau și ei (finantiștii-n.n.) ca acei 3% le aduceau niște bani siguri. Insumau bilanturile și știau ca pe 3% se bazau sigur. Acum au 16% pe profit, dar daca oamenii de afaceri iși vor deduce tot ceea ce au dreptul, ar putea ca Fiscul sa incaseze mai putini bani chiar și decat acei 3%", a declarat pentru HotNews.ro, Cristian Parvan.

HotNews.ro via Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: