Unde poti merge in croaziera o saptamana intreaga cu doar 300 de euro

Data publicarii: 15-01-2010 | Turism

Dupa ce croazierele s-au ieftinit consistent in ultimul an, agentiile spera sa atraga de doua ori mai multi romani pe marile si oceanele lumii pana la sfarsitul acestui an. Destinatia cu cel mai mare succes este Marea Mediterana, dar sunt in crestere si cererile mai exotice cum ar fi America de Sud sau Caraibe.

Rezervi cu trei - cinci luni inainte si ai parte de o vacanta pe marile si oceanele lumii, cu totul inclus, la un pret cu pana la 70% mai mic decat in mod normal. Aceasta este "eticheta" cu care organizatorii de croaziere incearca sa-i atraga pe romanii cu venituri medii, doritori de un periplu mai ieftin pe apa decat pe uscat. Asta inseamna ca pentru 500 de euro, in medie, ai locul tau intr-o cabina dubla de patru stele, cu mese indestulatoare, timp de sapte nopti, suma la care mai trebuie adaugat si costul biletului de avion pana la locul de imbarcare.

Si bugetarii merg in vacante pe mare

Anul trecut, in jur de 5.000 de romani au mers in croaziere, iar pentru 2010, patronii unor agentii au asteptari mari, estimand o dublare a pachetelor turistice vandute. Per total, insa, piata nu va creste cu mai mult de 30-35% in 2010, pana la aproximativ 6.700 de turisti, a declarat pentru Gandul Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Cum se explica interesul din ce in ce mai mare al romanilor pentru asemenea vacante ? "Organizatorii prefera inca sa practice preturile reduse de anul trecut. Consideram ca anul 2010 va fi anul croazierelor la romani", spune Ioan Basea, directorul general al agentiei Croaziere.net. In 2009, cu perspectiva scaderii incasarilor pe timp de criza, liniile de croaziera au redus preturile cu 30 pana la 50%, in timp ce croazierele de lux s-au ieftinit si cu 70%. Asa si-au permis nu numai directorii sau patronii de firme, ci si unii bugetari, sa cumpere un sejur pe mare anul trecut, nu numai patronii si cei cu profesii liberale, a declarat pentru Gandul Ioan Basea.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: