ING: Fondurile de pensii vor discuta despre proiectele de norme privind incompatibilitatile sefilor

Data publicarii: 17-01-2010 | Finante-Banci

Membrii APAPR vor discuta despre propunerile de norme lansate spre dezbatere publica de arbitrul pensiilor privind incompatibilitatile sefilor de la fondurile de pensii, pentru a gasi o opinie comuna in acest sens, a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata .

"In acest sens, am demarat o actiune de convocare a membrilor Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) pentru a formula o opinie comuna referitoare la propunerile de norme", a mentionat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a propus, in doua proiecte de norma lansate spre dezbatere publica, ca persoanele din conducerea administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii si facultative sa nu poata ocupa functii similare la alti administratori si sa nu poata fi actionari la alte entitati din cadrul grupului din care fac parte.

Printre persoanele care ar intra in incompatibilitate de functii s-ar afla si Cornelia Aurelia Coman, care detine atat functia de director general al ING Asigurari de Viata, cat si pe cea de presedinte al consiliului de administratie al ING Fond de Pensii.

Ea a mentionat ca va analiza premisele de la care s-a pornit in elaborarea acestor initiative legislative. "Dupa ce vom studia in detaliu aceste recomandari, vom putea reveni cu o serie de comentarii asupra propunerilor de norme", a mentionat Coman.

Proiectele de modificare a celor doua norme reglementeaza situatiile de incompatibilitate ale membrilor consiliului de administratie sau consiliului de supraveghere, ale membrilor directoratului sau conducatorilor unui administrator de pensii private, luand in considerare raspunderea personalului de conducere in a actiona in interesul exclusiv al participantilor la fondul pe care il administreaza.

NewsIn