Cel mai mare producator de paracetamol din SUA, in centrul unui scandal privind siguranta medicamentelor

Data publicarii: 18-01-2010 | International

Gigantul american Johnson & Johnson a anuntat retragerea a milioane de cutii de Tylenol, Benadryl, Motrin si Rolaids de pe piata din SUA si Asia. Produsele respective, vandute fara reteta, sunt folosite in tratamentul artritei, dar si pentru combaterea durerii si febrei, cel mai popular fiind Tylenol, continand paracetamol.

O ancheta a FDA, institutia responsabila de siguranta alimentelor si medicamentelor in SUA, a relevat multiple probleme la fabricile detinute de Johnson & Johnson, mai grave decat neplacerile ce au dus la retragerea pastilelor respective.

Astfel, pacientii s-au plans de mirosul neplacut al medicamentelor, ce le producea greturi si varsaturi. Desi plangerile dateaza din 2008, compania nu a analizat decat mostrele vizate, fara sa verifice procesul de productie. S-ar fi observat ca substantele chimice folosite la conservarea paletilor de lemn in care se transportau cutiile de medicamente se impregneaza si in produse.

De asemenea, investigatia FDA a relevat, potrivit Christian Science Monitor, ca Johnson & Johnson nu a luat in calcul o intrerupere a curentului la una din fabricile grupului, desi pe parcursul incidentului nu au functionat climatizarea si monitorizarea sistemelor.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: